Pološvestka, kříženec odrůd Čačanská najbolja a Valor. Plody jsou velké až velmi velké, protáhlého tvaru, barva je po odstranění ojínění fialovo modrá. Dužnina je žlutavě zelená, tuhá, vláknitá, velmi aromatická, výborné chuti. Plody dozrávají na přelomu září a října. Plody mají tuhou konzistenci proto dobře snáší transport.
Pološvestka, kříženec odrůd Ortenauer a Stanley. Plody jsou velké, elipsovitého tvaru, po odstranění ojínění je barva plodu tmavě modrá. Dužnina je žlutavě zelená, navinule sladká, velmi šťavnatá a málo aromatická.
Švestka, kříženec odrůd Ortenauer a President. Plody jsou středně velké, elipsovitého tvaru, po odstranění ojínění je barva fialovomodrá. Dužnina je žlutavě zelená, tuhá, středně až velmi šťavnatá. Vhodná na přímý konzum.
Velmi raná odrůda, kříženec Čačanská najbolja a Ruth Gerstetter. Plody oválného tvaru, fialové po modrou, trvanlivé, voňavé, dužnina je žlutá lehce načervenalá šťavnatá.
Velmi pozdní odrůda pološvestky, kříženec odrůd Čačanská najbolja a President. Plody jsou velmi velké, nesouměrné, protáhlé, po odstranění ojínění je barva plodu fialovomodrá. Dužnina je žlutavě zelená, tuhá, středně až velmi šťavnatá. Plody dozrávají velmi pozdě v druhé polovině října.
Velkoplodá pološvestka, kříženec odrůd Ersingerská a Čačanská najbolja. Plody jsou velké, modrofialové barvy, jemně ojíněné. Dužnina je zelenožlutá, středně tuhá, velmi chutná. Vhodná na pálení i konzervaci a přímý konzum.
Velmi pozdě zrající odrůda slivoně s velikými plody. Kříženec odrůd Čačanská najbolja a Valor. Plody jsou oválného tvaru , velmi velké, povrch plodu je ocelově modré barvy na plodu je patrné výrazné ojínění, Dužnina je světle žlutá pevná a šťavnatá, chuťově vynikající.
Pološvestka, kříženec odrůd Domácí velkoplodá a Valor. Plody jsou velké, protáhlé, pří odstranění ojínění má fialovomodrou barvu. Dužnina je žlutavě zelená, vláknitá, velmi šťavnatá, při plném vyznání je velmi sladká. Vhodná k přímé konzumaci i destilaci.
Pozdní odrůda pološvestky, kříženec odrůd Imperial epinevse a Grand duke. Plodyj sou velké až velmi velké, elipsovité. Dužnina je žlutavě zelená, středně tuhá a šťavnatá. Využití pro přímý konzum i konzervaci. Mezi hlavní přednosti patří vynikající chuť.